За нас

През 1973 г. Glen Electric е създадена от Мартин Наутон и четирима колеги в Нюри, Северна Ирландия. Новият бизнес започна производство на маслени радиатори, в които работят 7 души.

С придобиването на Dimplex през 1977 г., дружество осем пъти по-голямо от Glen Electric и лидер в областта на електрическото отопление, амбицията на младия управленски екип на Glen Electric беше потвърдена. Днес Glen Dimplex Group е безспорен световен лидер в интелигентните решения за електрическо отопление и възобновяеми енергийни източници, а също така притежава голям дял от пазара на уреди за домашни потреби, отопление, охлаждане и вентилация.

От производствените мощности по целия свят Glen Dimplex Group обслужват пазарите на домашни и търговски сгради в цял свят с ненадмината гама от интелигентни нисковъглеродни решения за отопление на помещения и вода. 


Фирма “Тедан” е основана през  1998 година. От тогава до днес предлагаме висококачествени уреди за Вашия уют на достъпна цена. Като, семейна компания с традиции, ние високо ценим и държим на нашите клиенти, служителите и партньори. С дългогодишния си опит сме се специализирали  в дистрибуцията на висококачествени отоплителни уреди – радиатори, конвектори и бойлери. Сред нашата продуктова гама са и  висок клас кухненски мивки и съдове. Нашите продуктите са иновативни, енергоспестяващи и произведени  съобразно високите екологични изисквания на XXI век.
Дистрибутираните от нас стоки са с европейски произход и произведени от гарантирано качествени материали. Внимателно подбираме и тестваме всеки уред, за да предложим на клиентите си  идеалния баланс между цена – качество, както и възможно най-дълъг гаранционен срок. Успешно работим с производители от Австрия, Германия, Норвегия, Испания, Италия и Сърбия. 
Ние следим непрестанно новостите на световните пазари  в търсене на иновативни продукти сред други производители, с което желаем да Ви предложим най-съвременните решения за дома.  Изградили сме ефективна дистрибуторска мрежа с над 200 партньори в цялата страна, а в над 53 града в страната предоставяме качествени сервизни услуги.  Високо цени  и търсим отзивите на нашите клиент, за да може адекватно да отговорим на динамиката на пазара. 
Като семейна фирма Тедан ООД държи на името си и на дългогодишните си традиции. Наша основна цел е да предлагаме висококачествени продукти, които да отговарят на изискванията и на най-капризния клиент. Грижим се служителите ни да бъдат максимално информирани, да реагират своевременно и адекватно на всеки клиентски въпрос и да намират най-полезното решение. Това постигаме и чрез редовни обучения и посещения на партньорски заводи в чужбина. 
Целият ни екип се развива непрекъснато и динамично , стремейки се да предлагаме на българския пазар иновативни и високоефективни продукти.